ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ"
«Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας»,
Η
ΟΤΔ Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) , στο πλαίσιο
υλοποίησης του ΣΔΣ: διοργανώνει "Προβολή - Προώθηση της Μακεδονικής
Κουζίνας" την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 στο εστιατόριο « Το Πέτρινο» στην Παναγίτσα Πέλλας .
Η
πρώτη εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.00 πμ το πρωί και αφορά στην προβολή
της Μακεδονικής Κουζίνας, ενώ η δεύτερη εκδήλωση θα αρχίσει στον ίδιο
χώρο στις 13.30 και αφορά στην ενημέρωση των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας από τη Πέλλα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
11:00 -11:15 Υποδοχή – Καλωσόρισμα
11:15 – 11:45 Χαιρετισμοί
11:45 – 12:00 Παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας CLLD/LEADER «Προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας»- κος Κιοσέογλου Ιορδάνης, Συντονιστής Τοπικού προγράμματος Πέλλας
12:00 - 12:15 Παρουσίαση 10λεπτου βίντεο προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας και προβολή φωτογραφικού υλικού συνταγών
12:15- 12:30 Παρουσίαση με θέμα «Γαστρονομία και τοπικά προϊόντα» - κος Ευστάθιος Λαζαρίδης, Chef Research & Development (R&D) στην εταιρεία Αγρόκτημα Φούστανης και Καθηγητής ΣΑΕΚ Αριδαίας
12:30 - 12:45 Παρουσίαση της γαστρονομίας των πιάτων και των προϊόντων της περιοχής και την προώθηση τους μέσα από την ένταξη τους στα μενού των τοπικών επιχειρήσεων - κος Θοδωρής Κουρατζόγλου, σεφ, μέλος της ένωσης Culinary Professional's of GREECE και ambassador της Μακεδονικής Κουζίνας
12:45- 13:15 Ερωτήσεις – Προτάσεις- Συζήτηση
13:15- 15:30 Γευσιγνωσία τοπικών συνταγών της Μακεδονικής Κουζίνας της Πέλλας
15:30 Λήξη εκδήλωσης - Αναμνηστικά - Δώρα