Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 9 ΒΙΝΤΕΟ
Σε μια εκδήλωση γεμάτη γεύσεις και αρώματα, η Αναπτυξιακή Πέλλας ανέδειξε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Πέλλας και της Μακεδονίας. Η εκδήλωση, με τίτλο "Μαγειρεύουμε στις ρίζες μας", πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιουνίου με στόχο την προβολή και προώθηση της τοπικής κουζίνας.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προβολής και προώθησης της Mακεδονικής Kουζίνας με γεύσεις της Πέλλας, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πέλλας, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025, στο εστιατόριο «Το Πέτρινο» στην Παναγίτσα Πέλλας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής π.Υπουργός ΥΠΑΑΤ Γεώργιος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΔΣ ΑΝΠΕ Ζέρζης Πέτρος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Παρούτογλου Νικόλαος και ο Πρόεδρος ΕΔΠ CLLD/LEADER και π. Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου.
Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, ενώ η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε την ενημέρωση των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Μετά την υποδοχή των επισήμων και καλεσμένων έγιναν χαιρετισμοί και η παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας CLLD/LEADER με «Προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας» από το Ιορδάνη Κιοσέογλου Διευθυντή και Συντονιστή του Τοπικού προγράμματος Πέλλας. Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση 10λεπτου βίντεο προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας και προβολή φωτογραφικού υλικού συνταγών με την επιμέλεια του Σεφ και Αmbassador της Μακεδονικής Κουζίνας Θοδωρή Κουρατζόγλου.
Επίσης έγιναν παρουσιάσεις με θέμα «Γαστρονομία και τοπικά προϊόντα» από τον Λαζαρίδη Ευστάθιος Chef Research & Development (R&D) στην εταιρεία Αγρόκτημα Φούστανης και Καθηγητή ΣΑΕΚ Αριδαίας καθώς και παρουσίαση της γαστρονομίας των πιάτων και των προϊόντων της περιοχής και την προώθηση τους μέσα από την ένταξη τους στα μενού των τοπικών επιχειρήσεων από τον σεφ Θοδωρή Κουρατζόγλου, μέλος της ένωσης Culinary Professional's of GREECE και ambassador της Μακεδονικής Κουζίνας
Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις – προτάσεις και συζήτηση και ακολούθησε η γευσιγνωσία τοπικών συνταγών της Μακεδονικής Κουζίνας της Πέλλας και στο τέλος της εκδήλωσης σε όλους δόθηκαν αναμνηστικά και δώρα.
Ήταν πραγματικά ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις και αρώματα της μακεδονικής κουζίνας, βασισμένα αποκλειστικά σε τοπικά προϊόντα της Πέλλας . Η εκδήλωση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής και την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού στον νομό μας.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια γιορτή για την Μακεδονική κουζίνα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων. Η Αναπτυξιακή Πέλλας, με τέτοιες πρωτοβουλίες, συμβάλλει με επιτυχία στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση και συνεντεύξεις.Αποκλειστικό ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες Κώστας Δάμος μέλος της ΕΔΗΠΗΤ Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
Ο Στάθης Λαζαρίδης, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, ανέδειξε τη σύνδεση της γαστρονομίας με τα τοπικά προϊόντα της Πέλλας, τονίζοντας τη σημασία της χρήσης αγνών υλικών και των παραδοσιακών συνταγών της περιοχής μας
Αποκλειστική συνέντευξη από τον Άρη Κωνσταντινίδη ιδιοκτήτη της εταιρείας χειροποίητων πούρων "VAMA DEL SOL” στην Κρύα Βρύση . Όπως μας είπε «τα πούρα του είναι φτιαγμένα για να ολοκληρώνουν ένα καλό γεύμα» Το κάπνισμα πούρου είναι μια τελετουργική απόλαυση και ο καπνός σε καμμία περίπτωση σεν εισπνέεται στα πνευμόνια. Οι καπνιστές πούρων συχνά το συνδέουν με χαλάρωση, στοχασμό ή γιορτή. Είναι μια στιγμή για να επιβραδύνουν και να απολαύσουν τις αισθήσεις.
Συμμετείχε στο project της Αναπτυξιακής Πέλλας προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας της Πέλλας και των τοπικών προϊόντων της.
Δείτε τι μας είπε:
Νίκος Πολατίδης ιδιοκτήτης του restaurant "Το Πέτρινο» στην Παναγίτσα Πέλλας.
Η Αναπτυξιακή Πέλλας διοργάνωσε με επιτυχία ένα project "Προβολής & Προώθησης της Μακεδονικής Κουζίνας" την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 στο εστιατόριο « Το Πέτρινο» στην Παναγίτσα Πέλλας . Στην εκδήλωση αυτή οι επίσημοι καλεσμένοι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να γευθούν αντιπροσωπευτικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας από τη Πέλλα.
Ιδιοκτήτης του restaurant ο φίλος και συντοπίτης Νίκος Πολατίδης μας παραχώρησε συνέντευξη .
Από την εμπειρία μου να αναφέρω ότι στο restaurant αυτό μπορείτε να ανακαλύψετε τις αυθεντικές γεύσεις της Μακεδονίας και όχι μόνο, το προσωπικό και η ομάδα του Νίκου σας προσκαλούν να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι με τα πιο φρέσκα τοπικά υλικά. Είτε είστε λάτρης του κρέατος είτε προτιμάτε τις χορταστικές επιλογές, στο "Πέτρινο" θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει!
Γευθείτε την πλούσια μακεδονική κουζίνα με παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι από εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Πέλλας. Η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του εστιατορίου, σε συνδυασμό με την όμορφη τοποθεσία στην Παναγίτσα, θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Επισκεφθείτε το εστιατόριο "Το Πέτρινο" για ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι στην καρδιά της Μακεδονίας!