Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HIKE

 


Η πρώτη μέρα του προγράμματος HIKE άνοιξε τις πόρτες της στην ιστορία και τη φύση της Έδεσσας, με τους πεζοπόρους που συμμετείχαν να ακολουθούν τουςτους δρόμους του Νερού, ανακαλύπτοντας μέσα από την Edessa City Cardτους Καταρράκτες της Έδεσσας, το υπαίθριο μουσείο Νερού και το Βαρόσι. Έπειτα στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας Οδού, έκαναν την προγραμματισμένη για σήμερα πορεία των 6 χιλιομέτρων, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο, έναν ιδιαίτερο συνδυασμό φυσικής άσκησης και βιωματικής μάθησης.

 

Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από την Κοιν.Σ.Επ. «Path  of Greece» (Μονοπάτια της Ελλάδας) σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν τη φυσική δραστηριότητα με την πολιτιστική ανακάλυψη.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει δύο Σαββατοκύριακα (11-13 και 18-20 Οκτωβρίου 2024), οι πεζοπόροι θα διασχίσουν διαδρομές, ακολουθώντας τα ίχνη της αρχαίας οδού ανάμεσα στους οικισμούς της Έδεσσας, του Άγρα, του Νησιού και της Άρνισσας προς τα δυτικά, καθώς και του Εκκλησιοχωρίου και του Προφήτη Ηλία προς τα ανατολικά.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μέσα από αφηγήσεις για τη σημασία της Εγνατίας Οδού ως έναν σημαντικό ρωμαϊκό δρόμο που ένωνε αρχαίους οικισμούς και προώθησε την ανάπτυξή τους σε εμπορικά κέντρα.

Στόχος του προγράμματος HIKE είναι η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω της πεζοπορίας, καθώς και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της σύνδεσης με την τοπική κληρονομιά. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν πολιτιστικές δραστηριότητες και εργαστήρια που θα αναδείξουν τα φυσικά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

 

Δωρεάν συμμετοχή και δηλώσεις εγγραφής

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα HIKE είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν για μία ή περισσότερες ημέρες των πεζοποριών, συμβουλευόμενοι το πρόγραμμα.
 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος HIKEProject - https://hike-project.eu/hikes/via-egnatia-greece/και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της φόρμας εγγραφής.

FBEdessaTouristInformationCenter

Edessa Tourist Information Center / Tel +302381020300

Καθημερινά 10πμ-4μμ

462144612-10228199224151235-1248719097050455234-n

462495701-10228199235671523-6398868079005823261-n
 

Πεζοπορίες των επόμενων Σαββατοκύριακων στην Έδεσσα

  Δηλώσεις συμμετοχής: Φόρμα Εγγραφής -

 https://shorturl.at/jIxtP

 
Πρόγραμμα επόμενων 2 Σαββατοκύριακων.
 
11-13 Οκτωβρίου 2024 από Έδεσσα προς Άρνισσα
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου – πεζοπορία από το πάρκο καταρρακτών της Έδεσσας στο Εκκλησιοχώρι και επιστροφή (κυκλική διαδρομή) (11χλμ.)
Σάββατο 12 Οκτωβρίου – πεζοπορία από την Άνω Έδεσσα στο Νησί (13χλμ.)
Κυριακή 13 Οκτωβρίου – πεζοπορία από το Νησί στην Άρνισσα, τερματισμός πλάι στη λίμνη (16χλμ.)

18-20 Οκτωβρίου 2024 Προφήτης Ηλίας & Έδεσσα
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου – Πεζοπορία από το Φυλάκιο Λουτρακίου στο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας και τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ. (6 χλμ.)
Σάββατο 19 Οκτωβρίου – Προφήτης Ηλίας – Έδεσσα (15km)
Κυριακή 20 Οκτωβρίου – Αρχαία Έδεσσα και βιομηχανική κληρονομιά (10χλμ.)
 
 
   
   
 Πεζοπορία στη Via Egnatia με το πρόγραμμα HIKE στην Έδεσσα!
Ανακαλύψτε την αρχαία διαδρομή της Εγνατίας Οδού με 6 οργανωμένες πεζοπορίες στην περιοχή της Έδεσσας, με δωρεάν συμμετοχή!
 Ημερομηνίες:
11-13 Οκτωβρίου 2024
18-20 Οκτωβρίου 2024
Σε δύο Σαββατοκύριακα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στους οικισμούς της Έδεσσας, του Άγρα, του Νησιού, και της Άρνισσας προς τα δυτικά και του Εκκλησιοχωρίου και του Προφήτη Ηλία προς τα ανατολικά. Η διαδρομή θα καλύψει συνολικά 16 χιλιόμετρα.
Απολαύστε εργαστήρια, συναντήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των πεζοποριών.
 Περισσότερες πληροφορίες: HIKE Project - https://hike-project.eu/hikes/via-egnatia-greece/
 Δηλώσεις συμμετοχής: Φόρμα Εγγραφής - https://shorturl.at/jIxtP
Όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας και ιστορικής ανακάλυψης!
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου HIKE σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΑΣ

ΕΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : 24-4-2024 ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Περίπατοι στα Μονοπάτια της Έδεσσας Την Τετάρτη το απόγευμα ο ΕΟΣ Εδεσσας μέλη και φίλοι του συλλόγου περπάτησαν σε ένα ακόμη μονοπάτι του Λόγγου τώρα που πέον είναι προσβάσιμα . Όπως το ανέφερε ο ομαδάρχης της πορείας Σάκης Κράλλης «τώρα που τα ανοίξαμε πρέπει και να τα περπατήσουμε για να τα θυμηθούν οι παλιοί και να τα μάθουν οι νέοι!!!» Η συνάντηση των μελών και των φίλων έγινε στο πάρκο της Νίκης από όπου ήταν και η εκκίνηση και τα άτομα που συμμετείχαν πέρασαν από τα 1000 Πεύκα, το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια διέσχισαν το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι της Κάτω Εστίας και όλοι μαζί κατέληξαν στους Καταρράκτες. Η συνολική διάρκεια της πορείας ήταν 2 ώρες σε εύκολη διαδρομή με πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές. Όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν την όμορφη διαδρομή . ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ  ΣΑΚΗ ΚΡΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ GELI KRO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΡΙΧΟΒΙΤΗ

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΑΦΙΣΑ

  VEGORITIDAAPPLE FESTIVAL –   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ