Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΑΡΝΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΟ ΚΑΙ ΣΕΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 22-9-2024

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΕΞΟΡΜΗΣΗ  ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΑΡΝΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΟ ΚΑΙ ΣΕΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 22-9-2024


Oρειβατική εξόρμηση του ΕΟΣ Εδεσσας σε συνεργασία με τον ΦΟΟ Φλώρινας στο ορος Βαρνούντα.


Θερμές ευχαριστίες στο ΔΣ  και σε όλα τα μέλη του ΦΟΟΦ και Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας.
Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου μας πρόσφερε μια ανεπανάληπτη εμπειρία φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της σημερινής 3ης ημέρας πεζοπορίας στο βουνό Βαρνούντα. Πρωί φτάσαμε στο καταφύγιο Παλαιχωρίου του συλλόγου όπου μας υποδέχθηκαν αν με χαρά. Μετά από λίγη ώρα όλοι όσοι συμμετείχαμε βρεθήκαμε στην καρδιά της φύσης , απολαύσαμε την μοναδική αισθητική του τοπίου, αλλά και τη ζεστασιά και την υποστήριξη των μελών του συλλόγου.
Η πεζοπορία στη συνέχεια μετά από μια μικρή ανάβαση μας οδήγησε στο Καταφύγιο Οροπέδιο Χ. Φάτσης σε υψόμετρο 1050 μ. του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας και εκεί μας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη με ζεστά ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα μέλη του συλλόγου παρείχαν συνεχή υποστήριξη, φροντίζοντας για την ασφάλεια όλων και προσφέροντας πληροφορίες σχετικά με με μανιταρογνωσία βοτανολογία τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας 3 και 4 ωρών αντίστοιχα όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πλάτωμα με θέα πιάτο την πόλη της Φλώρινας και οι διοργανωτές μας είχαν προετοιμάσει ένα πολύ νόστιμο γεύμα . Ο χρόνος μας πέρασε ευχάριστα καθώς όλοι μας ανταλλάξαμε εμπειρίες όσον αφορά τους συλλόγους μας μιας η Έδεσσα και η Φλώρινα σαν πόλεις έχουμε πολλά κοινά παράδοση πολιτισμό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον σύλλογο, ο οποίος απέδειξε για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή του στην προώθηση της ορειβατικής κουλτούρας και της αγάπης για τη φύση. Ανανεώσαμε το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση που διοργανώνει ο ΣΕΟ Φλώρινας στο δικό τους καταφύγιο και όλοι αναχωρήσαμε , ενθουσιασμένοι από τις όμορφες αξέχαστες στιγμές που περάσαμε στα δεκάδες μονοπάτια του όρους Βαρνούντα. 

 

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες

 To βίντεο ανέβηκε για 2η φορά σε καλύτερη ανάλυση

 


 


 

 










Φωτογραφίες από Geli Kro

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΑΣ

ΕΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : 24-4-2024 ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Περίπατοι στα Μονοπάτια της Έδεσσας Την Τετάρτη το απόγευμα ο ΕΟΣ Εδεσσας μέλη και φίλοι του συλλόγου περπάτησαν σε ένα ακόμη μονοπάτι του Λόγγου τώρα που πέον είναι προσβάσιμα . Όπως το ανέφερε ο ομαδάρχης της πορείας Σάκης Κράλλης «τώρα που τα ανοίξαμε πρέπει και να τα περπατήσουμε για να τα θυμηθούν οι παλιοί και να τα μάθουν οι νέοι!!!» Η συνάντηση των μελών και των φίλων έγινε στο πάρκο της Νίκης από όπου ήταν και η εκκίνηση και τα άτομα που συμμετείχαν πέρασαν από τα 1000 Πεύκα, το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια διέσχισαν το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι της Κάτω Εστίας και όλοι μαζί κατέληξαν στους Καταρράκτες. Η συνολική διάρκεια της πορείας ήταν 2 ώρες σε εύκολη διαδρομή με πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές. Όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν την όμορφη διαδρομή . ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ  ΣΑΚΗ ΚΡΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ GELI KRO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΡΙΧΟΒΙΤΗ

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΑΦΙΣΑ

  VEGORITIDAAPPLE FESTIVAL –   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ